N-VA wil schepen minder in Lichtervelde

Redactie KW

Stéphanie Verhaeghe van N-VA Lichtervelde stelde tijdens de gemeenteraad van maandagavond voor om één schepenambt te schrappen. “Dat zou een besparing van zo’n 40.000 euro kunnen opleveren.”

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond werd de begrotingsrekening voor het jaar 2012 voorgesteld. De gemeente sluit positief af, maar dat kon de raadsleden van N-VA en SOMM niet overtuigen om de rekening goed te keuren. Zij onthielden zich dan ook. CD&V en Open VLD stemden wél voor.

Brand Perneel van N-VA gaf aan dat hij het “niet leuk vindt om in de Krant van West-Vlaanderen te lezen dat Lichtervelde een van de slechts vijf West-Vlaamse gemeenten is waar de belastingen omhoog gingen.”

Partijgenote Stéphanie Verhaeghe stelde prompt enkele besparingsmaatregelen voor. Zo ziet ze graag één schepenambt geschrapt. “Ik merk dat we in 2012 180.000 euro betaalden aan wedden voor het schepencollege. Eén schepen minder zou een besparing van zo’n 40.000 euro kunnen opleveren.”

Schepen van Financiën Wouter Marchand (CD&V) reageerde laconiek: “De rekeningen zijn al betaald, er kan nu niks meer aan veranderd worden.”

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier