N-VA wil heropening schietstand vroegere Rijkswachtkazerne in Roeselare

Redactie KW

Brecht Vermeulen en Koenraad Degroote van N-VA ijveren voor de heropening van de schietstand in de vroegere Rijkswachtkazerne in de Mandellaan in Roeselare. Dit zou heel wat lokale ordediensten uit de nood helpen.

West-Vlaanderen telt 19 politiezones en niet elke politiezone beschikt over een eigen schietstand. Het aantal plaatsen waar dat wel kan, is eerder beperkt. “In het voorjaar werd de schietstand in Beveren-Leie afgekeurd door de federale preventieadviseur. Hierdoor moesten heel wat politiekorpsen op zoek naar andere locaties. Heel wat van hen, waaronder de zones Vlas, Grensleie, Komen en Riho, trekken naar Moeskroen”, aldus Brecht Vermeulen.

“Nochtans staat de schietstand in de gewezen Rijkswachtkazerne in Roeselare gewoon leeg. Die ligt veel centraler voor veel korpsen dan Moeskroen”, klinkt het. “Hoewel de politiehervorming al meer dan tien jaar geleden operationeel werd, is er nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van de site. Volgens ons kan hier de oplossing liggen voor heel wat korpsen. Het gebouw is, mits enkele aanpassingen, nog in goede staat.”

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier