N-VA Oostende wil ringweg

Björn Anseeuw: "Bijna permanente file op Torhoutsesteenweg brengt leefbaarheid in het gedrang." (Foto HH)
Redactie KW

N-VA Oostende pleit voor een ringweg tussen de Torhoutsesteenweg en de autosnelweg A10. Op die manier wil de partij de verkeersdrukte op de Torhoutsesteenweg aanpakken. Door de ringweg zou het verkeer richting oostkust en A10 niet langer de Torhoutsesteenweg tot aan de Elisabethlaan moeten volgen.

De ringweg zou starten ter hoogte van het kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de weg naar naar Leffinge, iets voorbij de Kromme Elleboog. Daar zou het tracé van de Klemskerkestraat, nu een smal straatje, gevolgd worden, langsheen het sportpark De Schorre, tot aan de Gistelsesteenweg. Vandaar zou langs de Gouwelozekreek een nieuw stuk weg aangelegd worden tot aan de A10-autosnelweg. In het N-VA-voorstel zou de Gouwelozekreek verlegd worden van de binnenkant naar de buitenkant van de nieuwe ringweg. Zo blijft de kreek in het krekengebied, dat als natuurgebied is ingekleurd.

“Dit is een indicatief voorstel, we leggen het ter discussie neer”, zegt fractieleider Björn Anseeuw. “Maar wij denken dat het een vrij realistisch voorstel is omdat we grotendeels gebruik maken van een bestaand traject. We schatten de kostprijs op 25 miljoen euro. Dit zou een gewestweg worden, maar de stad moet er zijn schouders onder zetten, zodat het gerealiseerd wordt. Dit is geen tegenvoorstel voor de tunnel onder de Elisabethlaan, maar als we tussen beide zouden moeten kiezen, dan kiezen wij voor deze ringweg. Want ook met een tunnel blijft het drukke verkeer op de Torhoutsesteenweg.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier