N-VA Oostende: “Meerderheid wil stadsrekening 2011 stil houden”

Redactie KW

De gemeenteraad moet dringend worden samengeroepen om de stadsrekening 2011 te bespreken en vast te leggen. Dat zegt N-VA Oostende.

De stadsrekening moet wettelijk voor 31 maart van het volgende jaar worden goedgekeurd door de gemeenteraad. In Oostende gebeurde dat nog niet en dat vindt N-VA niet kunnen. “Ofwel is de rekening nog niet gemaakt en dan is er sprake van wanbeheer, ofwel is de rekening er wel al, maar mogen de cijfers het daglicht niet zien.” De partij spreekt van ‘dramatische financiële resultaten’ en vreest dat de Oostendenaars na de verkiezingen het gelag zullen mogen betalen. De N-VA wil dat de gemeenteraad nog in september samenkomt om de stadsrekening 2011 te bespreken

Schepen van Financiën Hilde Veulemans stelt dat de stadsrekening altijd pas in september wordt goedgekeurd. “De huidige termijn is niet haalbaar en zal vanaf 2014 ook worden verlengd”, zegt Veulemans. “Omdat er dit jaar in september geen gemeenteraad is, zal het dit jaar oktober worden. Maar ik vrees de bespreking niet. Onze stadsrekening sluit met een overschot van 209.000 euro in gewone dienst. Wij hebben trouwens al vier jaar een overschot op onze rekening.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) ene vanavond op Focus vanaf 18u00

N-VA Oostende:

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier