N-VA Langemark-Poelkapelle met klacht naar gouverneur over communicatie gemeente via Facebook

Redactie KW

N-VA heeft een klacht ingediend bij de gouverneur tegen burgemeester Alain Wyffels (CD&V voor het voeren van communicatie met burgers via Facebook en de website van de CD&V-afdeling.

N-VA-fractieleider Dominique Cool heeft in een brief naar gouverneur Carl Decaluwé aangeklaagd hoe de burgemeester gemeentelijke documenten voor de Facebookpagina van de burgemeester en de website van de lokale CD&V-afdeling gebruikt. .

Het MJP werd op 2 december losgelaten in de sociale media, zonder het inhoudelijke debat af te wachten in gemeente- en OCMW-raad. De toelichting van het MJP voor de raadsleden en de leden van de adviesraden gebeurde op 29 november op 30 november.

Anonieme klachtenbrief

Robert Barthier (N-VA) stuurde op 2 december een brief naar de gemeentesecretaris met uitleg over inkomsten en uitgaven van het schepencollege. Groot was hun verbazing dat de brief één dag later op de persoonlijke Facebookpagina van de burgemeester prijkte, aangevuld met “honende opmerkingen”. Nog één dag later kon je op dezelfde pagina een anonieme klachtenbrief (vraag voor het verwijderen van publiciteitsborden) lezen van een burger. Die berichten werden gedeeld door individuele schepenen. N-VA verwacht van de burgemeester meer discretie.

Door de acties van de burgemeester durft, volgens N-VA, niemand nog wat te vragen aan het gemeentebestuur uit schrik aan de schandpaal genageld te worden. N-VA vraagt de gouverneur de burgemeester en zijn schepenen te wijzen dat dergelijke gedragingen niet passen binnen een deugdelijk bestuur en een open debat binnen de gemeenteraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier