N-VA Heuvelland van start

Redactie KW

Op zaterdag 23 oktober werd bij gemeenteraadslid Georges Declercq aan huis een eigen N-VA-afdeling opgericht voor Heuvelland. Een nieuwe speler in de plaatselijke politiek dus, al is nu nog niet duidelijk of de partij in 2012 al dan niet afzonderlijk zal opkomen.

Er werd een voorlopig bestuur verkozen, met o.m. Geri Gesquière, Geert Ingelbeen, Etienne Cloet en natuurlijk ook Dranouternaar Brecht Arnaert, die voorzitter is van Jong-N-VA Westhoek en in juni jl. deelnam aan de federale verkiezingen. In februari volgt de officiële bestuursverkiezing.

Op vandaag behoren enkele mensen van Vlaams-nationale strekking tot het kartel Gemeentebelangen, waaronder Georges Declercq uit Westouter. “Ik blijf loyaal aan de kartelformule, maar ben me evenzeer bewust van mijn Vlaams-nationale roots”, zo stelt hij. “We willen de goeie relaties met de kartelpartner behouden, maar ons evenzeer constructief opstellen tegenover de CD&V-meerderheid. Gelukkig staat de politiek in Heuvelland nog dicht bij de mensen en dat willen we zo houden”. (JRE)

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 28 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier