N-VA hekelt mobiliteitsplan van stad Izegem

Redactie KW

N-VA Izegem vindt heel wat goede punten terug in het mobiliteitsplan dat de CD&V- en SP.A-Groen!-meerderheid komende maandag aan de gemeenteraad zal voorleggen, maar toch zouden ze nog vóór de definitieve goedkeuring van het plan in december graag enkele aanpassingen zien gebeuren.

Voor N-VA Izegem moet de rijrichting in de Mandelstraat omgekeerd worden zodat het verkeer dat van Roeselare komt en niet in het centrum moet zijn, maar richting Ingelmunster wil rijden, langs daar kan afgeleid worden. Wie wel naar het centrum moet, gebruikt best de centrale doortocht.

De spooroverweg in de Nederweg aan hotel Century moet behouden blijven. Wie van Ingelmunster komt, krijgt ook twee mogelijkheden: inslaan aan de Dirk Martenslaan of doorrijden in de Gentsestraat tot aan de Papestraat of Marktstraat.

N-VA zou liever parkeerporens zien en dat zou kunnen op de parking Wijngaardstraat en de parking Stedelijke Academie. Een uitbreiding van de Zone 30 zoals in het plan voorzien, vindt de N-VA niet wenselijk.

Ook Open VLD liet bij monde van Noël Vansteeland eerder al heel wat gelijkaardige geluiden horen.

(IB)

Lees een uitgebreid relaas in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier