N-VA Harelbeke keurt de kieslijst goed

Redactie KW

Donderdagavond hebben de leden van N-VA Harelbeke de lijst van kandidaten goedgekeurd. Het is voor het eerst dat de N-VA in Harelbeke zelfstandig zal opkomen. Voorzitter Filip Vandeputte glundert: “Eén jaar geleden was Harelbeke nog een woestijn op N-VA-vlak.

Er was geen afdeling, geen werking, geen enkele verkozene. Dat we op zo’n korte periode een draaiende afdeling uit de grond hebben gestampt en een volle lijst hebben opgesteld, is op zich al een prestatie. Nu zijn we klaar voor de volgende stap: de campagne en de verkiezingen.”

N-VA Harelbeke wil vooral werk maken van een efficiëntere overheid die zorgzamer omspringt met het geld van de burger. “Door verstandiger om te springen met het geld en onder andere dure studies te vermijden, willen we vermijden dat de belastingdruk nog stijgt. Het huidige stadsbestuur wil in de volgende jaren de schuld laten verdubbelen. Tegelijk laat men bepaalde problemen al lang aanslepen en wordt er amper nog duurzaam geïnvesteerd in broodnodige infrastructuur voor onze inwoners. Wij willen daar graag iets aan doen door kosten terug te dringen en dat geld in nieuwe infrastructuur te investeren.”, aldus Vandeputte.

Vandeputte stipt aan dat er een mooi evenwicht bestaat in de lijst: “We hebben zowel twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers en zestigers op onze lijst. Een mooie mix van zelfstandigen, bedienden, arbeiders en gepensioneerden, mooi verdeeld over de verschillende deelgemeenten”

Op de vraag wat de ambitie van de N-VA is in Harelbeke is Vandeputte behoorlijk duidelijk: “Als de kiezer ons vraagt om verantwoordelijkheid op te nemen, zijn we daar klaar voor. We hebben verschillende mensen in onze ploeg met kennis van zaken.” Over hoeveel zetels hij hoopt te halen, blijft hij op de vlakte : “Iedere zetel die wij nu halen is een vooruitgang. We hebben nu helemaal niets. We willen er in elk geval genoeg om in de gemeenteraad te kunnen wegen op de richting die deze stad uitgaat”.

De top drie was al eerder bekend gemaakt: zelfstandig drukker Annick Vandebuerie trekt de lijst, gevolgd door ondervoorzitter Marijke Ostyn en de twintiger Alexander De Waele. Op vier komt oud-brandweercommandant Eddy Glorieux, op vijf BIN-verantwoordelijke Jacques Malfait, op zes de jonge Fleur De Buck, op zeven Patrick Claerhout de echtgenoot van aftredend CD&V raadslid Haezebrouck, op acht Carla Adams uit Hulste, op negen Jan Van Coile uit Bavikhove en Martine Simoens vervolledigt de top tien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier