N-VA bezorgt gouverneur extra info over klacht

Redactie KW

De N-VA-fractie bracht bijkomende informatie aan bij haar eerste klacht tegen burgemeester Alain Wyffels. “We hebben de controlerende overheid geïnformeerd over het verdere verloop, aangezien de burgemeester onze klacht gericht aan de gouverneur via Facebook openbaar heeft gemaakt”, zegt N-VA-fractieleider Dominique Cool.

“Het gemeentedecreet bepaalt hoe je moet omgaan met vertrouwelijke informatie”, zegt Dominique Cool. “De brief van partijgenoot Robert Barthier publiek maken, kan niet. Er is niet alleen het decreet, er zijn tevens de bepalingen in het gemeentelijk reglement. Wij waren de enige fractie die daartegen gereageerd heeft. Wij gaan in verzet omdat de regels te pas en te onpas tegen ons gebruikt worden in de gemeenteraad. De gemeenteraad dient om bepaalde zaken te bespreken. Over het meerjarenplan hebben we iedere gemeenteraad het debat losgeweekt. Wij passen om enkel te luisteren naar wat al beslist is.”

Nadat de burgemeester de vraag van Robert Barthier (N-VA) over de wedden van het college op Facebook plaatste, kwam reactie van N-VA nationaal. “Zij hadden ons er op gewezen dat je dergelijke documenten niet zomaar openlijk mag publiceren. Het was voor hen ongezien dat een burgemeester zich daarmee bezighoudt.”

Nu is het afwachten of de gouverneur de klacht ontvankelijk verklaard.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier