N-VA-ballon voor wie wegcode respecteert

Redactie KW

Wie de verkeersregels niet aan de laars lapt, wordt op zaterdag 27 september in het centrum van Tielt door de N-VA in de bloemetjes gezet. Wie hoffelijk is, krijgt een ballon en maakt kans op een bioscoopticket.

De voorbije weken en maanden is in Tielt heel wat te doen rond mobiliteit : infrastructuurwerken, het verkeer, parkeeboetes, de al dan niet verkeersvrije Markt, de werken aan de Zuiderring,…

“We willen de mensen die de regels respecteren in de bloemetjes zetten”, aldus plaatselijk N-VA-voorzitster Lies Therssen, die samen met schepen en federaal parlementslid Els De Rammelaere ballonnen zal uitdelen.

“Er zijn foutparkeerders, maar er zijn heel wat mensen die wel hoffelijk zijn én zich wel aan de regels houden. Die mensen krijgen van ons een ballon : mensen die correct parkeren, kinderen die het zebrapad gebruiken om de straat te dwarsen,… “

Op elke ballon staat een code. “Wie die code naar het meegegeven nummer sms’t, maakt kans op een bioscoopticket. We willen op die manier correct gedrag op een positieve manier belonen.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier