‘Mystery Driver’ moet verkeersproblemen opsporen

Redactie KW

Het stadsbestuur zal in haar nieuwe verkeersbeleidplan werken met ‘Mystery Drivers’, gratis shuttlebussen en een uitgebreide infocampagne. Ook komen er 4 winkelzondagen in Kortrijk. Dat werd bekendgemaakt op het schepencollege.

Kortrijk pakt uit met een resem maatregelen om de verkeershinder tot een minimum te beperken. Opmerkelijk in dit verband is het inzetten van een ‘mystery driver’. Dat is een anonieme bestuurder die regelmatig verschillende parcours in de stad aflegt en signaleert of de borden goed geplaatst zijn en de omleidingen duidelijk gemarkeerd zijn.

Naast de 29 gemachtigde opzichters worden elke dag 49 politiemensen ingezet op elf schoolpunten en nog eens gemotoriseerde agenten in de spitsuren. “Het idee voor verkeersstewards werd bekeken maar is juridisch moeilijk haalbaar. De stadswachten kregen echter een speciale opleiding om alle mogelijke informatie op de juiste plaatsen aan de juiste mensen te bezorgen,” aldus burgemeester De Clerck.

Schepen Guy Leleu: “De parking Appel wordt uitgebreid en er komt een gratis shuttle naar het stadscentrum. Deze moet operationeel worden nog voor de koopjesdagen. Belangrijk want in Kortrijk komen er vier koopzondagen: op 14, 21 en 28 december en op 4 januari.” (DEL)

UItgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 7 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier