Mysterieuze ‘wildkakker’ houdt SASK Brugge in de ban

Redactie KW

Het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis (SASK) werd de voorbije weken geteisterd door een snoodaard die drollen verspreidde over de hele school. Ondertussen is de dader gevat. Het zou gaan om een leerling met psychologische problemen.

De ‘wildkakker’ liet de afgelopen weken zijn ‘boodschappen’ achter op de meest uiteenlopende plaatsen van het lyceum. Zo werden er drollen aangetroffen in recent gebouwde wc-blokken, een klaslokaal en de kapel van de school en moest zelfs een lade in de leraarskamer eraan geloven. De directie tastte aanvankelijk alvast volledig in het duister en had het raden naar de identiteit van de wildkakkende dader. De directie lanceerde een oproep via Smartschool, het online forum van de school, en voelde ook meerdere leerlingen tevergeefs aan de tand. “Toch hebben we vrij snel enkele heel bruikbare tips gekregen en heeft het net zich uiteindelijk behoorlijk vlug gesloten rond de wildkakker.”

Dader gevat

Begin deze week is de dader uiteindelijk gevat en zou het gaan om een leerling van de school. “We hebben de persoon in kwestie geconfronteerd met de feiten en uiteindelijk heeft hij die dan ook toegegeven. Er waren aanvankelijk twee mogelijkheden: ofwel ging het om een wansmakelijke grap en zou de dader van school gestuurd worden, ofwel ging het om iemand met serieuze psychische problemen. Uiteindelijk is het die tweede piste geworden en gaan we de persoon in kwestie niet meteen van de school uitsluiten maar psychologisch laten begeleiden.” Over de identiteit en de mogelijke motieven van de wildkakker wil de directie alvast niets kwijt.

Speculaties over identiteit

De affaire-Wildkakker leeft ondertussen ook enorm bij de leerlingen van SASK. Op Facebook verschenen al verschillende polls die peilden naar de identiteit van de dader, en het is dan ook niet ondenkbaar dat een aantal leerlingen al weet om wie het gaat, of het binnenkort toch zal te weten komen.

(TDS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier