Mysterieuze verdwijning Wingene: bloed wel degelijk van vermiste Stijn Saelens

Redactie KW

Ruim een dag nadat op een kasteel van een jong doktersgezin in Wingene een bloedplas en een kogelhuls werd aangetroffen én de vader van het gezin spoorloos verdwenen is, blijft het onduidelijk wat zich precies op het kasteel heeft afgespeeld. Intussen worden wel de schoonvader en schoonbroer van de vermiste 34-jarige man voorlopig vastgehouden in de cel. Het parket wil hen ondervragen over hun mogelijke rol in deze mysterieuze affaire. Ondertussen blijkt uit onderzoek dat het bloed dat gevonden werd, wel degelijk van de vermiste Stijn Saelens is.

André G. en zijn zoon P. werden dinsdagnamiddag van hun vrijheid beroofd in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de feiten die zich eerder die dag afspeelden in een kasteel op het Sint-Pietersveld in Wingene. Daar trof de bewoonster, die huisarts is, dinsdagmiddag bij haar thuiskomst in de hal van het kasteel een plas bloed en een kogelhuls aan. Er waren ook bloed- en sleepsporen op de trap en de oprit voor het kasteel. De vrouw sloeg alarm. Snel bleek dat haar echtgenoot, Stijn Saelens (34), spoorloos verdwenen was. Het bloed is van hem, zo bleek donderdag na onderzoek.

Spanningen in de familie

Omdat er in de familie eerder al hevige spanningen waren, pakte de politie de vader en een van de broers van de huisarts op voor verhoor. Beiden zouden zich de voorbije tijd heftig hebben verzet tegen een mogelijke verhuizing van het doktersgezin naar Australië. De schoonvader van het slachtoffer, die ook huisarts is, en zijn zoon P. zijn niet officieel in verdenking gesteld. Maar omdat het parket meer tijd nodig heeft om hen te verhoren, werd beslist hen 24 langer van hun vrijheid te beroven zonder hen aan te houden. Die procedure is mogelijk in uitzonderlijke, complexe dossiers.

Familie ontkent

Vader en zoon ontkennen alvast dat ze iets te maken hebben met het bloedbad in het kasteel en de verdwijning van hun schoonzoon/-broer. Een zoekactie naar de vermiste Stijn Saelens leverde woensdag niets op. Het technisch onderzoek wordt inmiddels voortgezet, net als het telefoononderzoek van de verdwenen man en de twee opgepakte familieleden. In de huisartsenpraktijk van André G., maar ook in zijn privéwoning en die van zijn zoon, werden woensdag huiszoekingen gevoerd.

(Belga, foto’s LV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en vanavond op WTV en Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier