Mysterieuze verdwijning Wingene: Alain Remue van de Cel Vermiste Personen is gearriveerd

Redactie KW

Op het domein van het kasteel op Sint-Pietersveld in Wingene zijn woensdag kort na de middag Alain Remue en leden van de Cel Vermiste Personen gearriveerd. Zij gaan er in het bos en in de omgeving van het kasteel op zoek naar de verdwenen en mogelijk vermoorde Stijn Saelens.

Intussen geeft het parket van Brugge toe dat het voor een raadsel staat in Wingene. Daar is sinds gisteren Stijn Saelens verdwenen. Zijn echtgenote heeft daarover gisterenmiddag verontrust de politie gewaarschuwd. In de woning – een kasteel op Sint-Pietersveld in Wingene – werden bloedsporen gevonden en hulzen van kogels.

Leden van de federale politie van de Cel Verdwijningen hebben gisteren al het bos in de omgeving van het kasteel uitgekamd. Er werd ook een helikopter ingezet. Maar voorlopig werd er geen spoor gevonden van de verdwenen projectontwikkelaar.

Momenteel onderzoekt het parket of het bloed dat in de traphal van het kasteel is aangetroffen al of niet van de vermiste Stijn Saelens afkomstig is. Meer duidelijkheid daarover volgt in de loop van de avond.

Het parket bevestigt dat er strubbelingen waren in de familie en dat de man ooit plannen had om naar Australië te vertrekken. Hij is daar al eens geweest en hij liet zijn levensvisie inspireren door een sekte uit Australië.

Als de man uit eigen beweging is vertrokken, kan hij, volgens het parket, niet ver zijn: hij heeft zijn reispas niet meegenomen. De politie vond het bij de man thuis.

Bekijk hier de reportage

(JG, foto’s LV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en in het nieuws op WTV-FOCUS van 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier