Mysterie in Laken: Pol Van Den Driessche duikt in de wereld van paleis en kerk

Redactie KW

In de schaduw van de basiliek van Koekelberg is de tweede thriller voorgesteld van voormalig CD&V-senator en huidig expert Politiek bij VTM, Pol Van Den Driessche. De taverne speelt ook een sleutelrol in “Mysterie in Laken”. Van Den Driessche schreef als journalist een aantal boeken voornamelijk over het koningshuis. Als senator waagde hij zich in 2009 aan een eerste thriller “Moord in de Senaat”, die drie drukken kende.

In “Mysterie in Laken” grijpt Van Den Driessche naar het stokpaardje in zijn politieke en journalistieke carrière: het koningshuis. De gepensioneerde tuinman van het paleis ontdekt een vrouwenlijk in het riviertje van de paleistuin. Tegelijk verdwijnt de pauselijke nuntius in Brussel spoorloos, tot grote ongerustheid van zijn vriend, de deken van de basiliek van Koekelberg.

Het verhaal speelt zich af in een zeer nabij verleden met moeizaam verlopende regeringsonderhandelingen en speurders die extra voorzichtig moeten zijn in hun onderzoek naar de nuntius wegens de ophefmakende huiszoekingen in het aartsbisdom – operatie “Vliegende Doos” in de roman.

Ook nu is het leuk te achterhalen welke bestaande persoon model heeft gestaan voor elk van de personages.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier