Myriam Vanlerberghe (SP.A) wordt de vrouwelijke gedeputeerde

© Frank Meurisse
Redactie KW

Het is Myriam Vanlerberghe uit Izegem die nieuwe deputatie van de provincie West-Vlaanderen zal volmaken. Dat besliste de SP.A deze morgen op een congres in Tielt. Dat zij het wordt, is niet echt een verrassing. Het moést immers een vrouw zijn, en ze was wijd en zijd getipt als de grootste kanshebber.

Myriam Vanlerberghe (50) is de dochter van oud-burgemeester Robert Vanlerberghe van Izegem en alhoewel ze van opleiding lerares Nederlands, Engels en zedenleer is, werd ze algauw een professionele politica : ze was ruim tien jaar lang federaal secretaris voor de toenmalige SP. In 1995 werd ze volksvertegenwoordiger, in 1999 senator, en sinds de verkiezingen van 2006 is ze opnieuw federaal volksvertegenwoordiger. In de Kamer zal ze zich nu moeten laten opvolgen.

Met haar aanduiding is de samenstelling van de nieuwe deputatie nu rond. Vier van de zes gedeputeerden zijn nieuw : Jean de Béthune uit Kortrijk (CD&V), Carl Vereecke uit Kuurne (Open VLD), Franky De Block uit Oostende (SP.A) en Myriam Vanlerberghe uit Izegem (SP.A). Bart Naeyaert (Torhout) en Guido Decorte (Koksijde), beide CD&V’er, blijven op post. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 16 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier