My Machine wint Europese Design Management Award

Redactie KW

My Machine, het project waarbij ideeën van lagere schoolkinderen door hogeschoolstudenten worden uitgewerkt om door leerlingen uit het technisch onderwijs te worden gerealiseerd, is donderdag bekroond met de Europese Design Management Award in de categorie non-profit. Initiatiefnemers Howest, de hogeschool West-Vlaanderen, intercommunale Leiedal en Streekfonds West-Vlaanderen namen de prijs in ontvangst.

De Design Management Europe Award bekroont de organisatie of het bedrijf dat op een succesvolle manier design toepast als oplossing voor zijn strategische uitdagingen. My Machine is een voorbeeld van hoe bedrijfsleven, onderwijs en overheid kunnen samenwerken om de verbeelding en fantasie van kinderen te realiseren. “My Machine zorgt er voor dat het moeilijke designproces toegankelijk en aantrekkelijk is voor alle leeftijden”, luidt het.

Tijdens het schooljaar 2008-2009 ontstond My Machine als pilootproject in de Kortrijkse regio. Dit schooljaar wordt het over heel West-Vlaanderen uitgebreid. Meer dan 1.200 kinderen en studenten uit 50 scholen gaan aan de slag. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier