My Machine krijgt award van Verenigde Naties

Redactie KW

My Machine, een West-Vlaams studie-project, is door de Verenigde Naties bekroond met de World Summit Award. De VN noemt het project een wereldwijd toonbeeld van creativiteit en innovatie.

My Machine, een West-Vlaams studie-project, is door de Verenigde Naties bekroond met de World Summit Award. De VN noemt het project een wereldwijd toonbeeld van creativiteit en innovatie. My Machine is een uniek initiatief van Intercommunale Leiedal, Streekfonds West-Vlaanderen en de Hogeschool West-Vlaanderen. Kinderen uit de lagere school mogen een idee indienen voor een droommachine, studenten industrieel ontwerpen van de HOWEST werken die uit, en leerlingen uit het technisch secundair onderwijs werken de plannen dan uit. Daarbij krijgen ze steun van bedrijven uit de regio, die hun expertise en machineparken ter beschikking stellen.

De World Summit Award is een initiatief van de Verenigde Naties om wereldwijd de beste ideeën, producten en diensten in creativiteit te selecteren en vervolgens te promoten. In totaal waren er 20.000 inzendingen uit 157 landen. Daaruit werd My Machine dus als enige winnaar geselecteerd.

Ook dit school- en academiejaar wordt My Machine georganiseerd, met maar liefst zes keer meer realisaties en plannen dan vorig schooljaar. Meer dan 1200 leerlingen en studenten uit 50 scholen zullen droommachines in elkaar steken. Intussen werkt My Machine ook aan een internationalisering van het project, om in verschillende regio’s uit te werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier