My Machine droomt van kusttram met zwembad

Redactie KW

Als het aan de kinderen van de Harelbeekse stedelijke basisschool ligt wordt de kusttram van de toekomst uitgerust met een zwembad en een coupé om zeepbellen te blazen. De Lijn schakelde My Machine in om eens te fantaseren over een nieuwe generatie kusttrams. My Machine is een project waarbij kinderen de kans krijgen om hun droommachine te bedenken.

De kinderen hadden er vanmorgen al een ritje met een kusttram opzitten. Daarna moesten ze hun ervaringen en hun nieuwe ideeën op papier zetten. De uitvinders in spé nemen hun taak ernstig want het is de bedoeling ze op het einde van de dag hun voorstellen aan De Lijn voorleggen.

Anouck Delombaerde en Elise Beernaert hebben alvast hun idee over hoe de kusttram er in de toekomst zou kunnen uitzien: “Met een zwembad en een toilet. En een tram om belletjes te blazen.”

My Machine heeft ervaring met dat soort educatieve projecten die de creativiteit stimuleren. De Lijn is verrast over de eerste resultaten. Naar dat soort ideeën zijn ze op zoek. Het ontwerpen van een nieuwe tram is vooral een technisch gegeven dat misschien wel wat fantasie mist.

(bv/ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier