Muzikant en componist Laurentius Vanacker uit Bredene schrijft zijn memoires neer

Redactie KW

Bredenaar Laurentius Vanacker was de gangmaker van groepen als The Swallows en The Bunch en maakt als L.V. nog steeds furore. Afgelopen zomer bracht hij een Oostendse cd uit en eerde hij op een bomvol Paulusplein de betreurde Lucy Loes. In zijn huisstudio, waar hij duchtig werkt aan nieuwe nummers, zijn de verwijzingen naar grote namen als Tars Lootens, Will Tura, Ghislain Slingerneyer… talrijk. Zelfs grootheden als Johnny Cash danken succes aan de Bredenaar.

„Liever levenslang leven met zicht op zee, dan kortstondig overleven aan de top”, klinkt het bescheiden. Toch krijgen de memoires – en bij uitbreiding ook de hoofdrolspeler – stilaan een gezicht. „Ik werk aan een boek waarin ik mijn muzikale levenswandel opdiep. Zelfs mijn zoon beseft nu pas wie zijn vader is”, prevelt Laurentius, die hoopt een uitgever te vinden voor zijn memorabele vertelsels.

Johnny Cash

„Ik schreef ooit een echt countrynummer in opdracht van een plaatselijke cowboyzanger. De zaak sprong echter af en het nummer verdween in de schuif. Toen Johnny Cash met zijn familie in Oostende kwam optreden, belde een radiofreak om dit nummer aan hem te laten horen”, diept Laurentius het verhaal op. „Ik besloot het te proberen en vernam dat Cash in het hotel naast de Kursaal logeerde. De man aan de balie wou natuurlijk niet vertellen waar Johnny Cash verbleef maar een flinke fooi aan de piccolo maakte mij heel wat wijzer.”

(…)

(KM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier