Muziekclub 4AD in Diksmuide bestaat 25 jaar

Redactie KW

Eigenzinnig, koppig en zelfs een beetje tegendraads, dat heeft 4AD altijd wel in zich gehad. En een kwarteeuw tegen de stroom inroeien heeft toch wel één en ander in beweging gezet.

Muziekclub 4 AD was niet meer dan een veredeld café toen de reputatie van buitenbeentje al tot buiten de regio reikte. Het concertaanbod was 25 jaar geleden avontuurlijk te noemen met soms meer volk op het podium dan in de zaal.

Het idee om 4AD op te richten is er volgens Patrick Smagghe gekomen omdat je voor concerten altijd naar de grotere steden moest. Toen 4AD begon zijn we blijven naar die concerten gaan, maar dan met de flyers van onze eigen concerten. En zo kregen we meteen een naambekendheid bij dat publiek.

Het moet gezegd dat 4AD met de programmatie altijd wel buiten de lijntjes kleurde, wars van alle commercieel gedoe en stromingen die de kop opstaken. En dat is vandaag eigenlijk niet anders.Mensen komen van Luik en Parijs om die ene kunstenaar aan het werk te zien. Rock en pop en kunst, voor ons is dat één.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier