Muziek-dvd in regie van Hans Pannecoucke uit Torhout kan prestigieuze prijs winnen in Frankrijk

© Alex Van Knippenberg
Redactie KW

Op zaterdagavond 3 maart worden in Parijs tijdens een rechtstreekse tv-uitzending op France 2 de prestigieuze prijzen ‘Victoires de la Musique 2012’ uitgereikt. Voor de uit Torhout afkomstige regisseur Hans Pannecoucke zou het een ‘moment de gloire’ kunnen worden, want hij is een van de vier genomineerden in de categorie ‘muziek-dvd van het jaar’. Hans dingt naar de prijs met de dvd ‘Putain de Stade’ van een stadionconcert van de in Frankrijk razend populaire groep Indochine.

Eind juni 2010 kreeg Hans het voorrecht om in het Stade de France in Parijs het concert van Indochine te mogen filmen, de rockgroep die in Frankrijk superhot is. De dvd ‘Putain de Stade’ waarop de Torhoutse regisseur het concert op een zinderende wijze heeft vastgelegd – met 80.000 fans in het nokvolle stadion – is nu in het kader van de 27ste ‘Victoires de la Musique’ genomineerd voor de prijs van beste muziek-cd van het jaar.

“De nominatie op zich is al een enorm succes”, glundert Hans. “Ik durf er niet op hopen, maar winnen zou toch wel straf zijn. Ik heb tijdens het genoemde concert door Indochine de regie gedaan van de vijf reusachtige videoscreens in het stadion en tegelijkertijd de opnameregie van de hele show. Dat was niet niets, want ik moest in totaal ruim dertig camera’s sturen, de cameramensen begeesteren en de juiste beelden op het juiste moment proberen uit te kiezen.”

Hans Pannecoucke regisseert af en toe tv-programma’s, maar heeft zich vooral toegespitst op enerzijds de liveregie voor de grote videoscreens op muziekfestivals zoals Rock Werchter en Pukkelpop en anderzijds de regie van filmpjes en dvd’s voor topartiesten zoals Placebo, Coldplay, Marco Borsato, Milow en noem maar op. Zijn vader Georges Pannecoucke is in Torhout alom bekend als zaakvoerder van de verf- en decoratiezaak TVD en als gewezen brandweerofficier.

(JS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier