Muyters wil stadiondossier Brugge loskoppelen van dossier bedrijvenzones

Redactie KW

MET VIDEO – Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters wil bekijken, hoe hij het dossier van de geblokkeerde bedrijvenzones in Brugge, kan loskoppelen van het stadiondossier. De Raad van State schorste een zone van 100 hectare ten noorden, die in het nieuwe uitvoeringsplan van Brugge worden ingevuld als bedrijventerreinen. Die plaats werd ooit door de stad zelf als mogelijke locatie voor een nieuw stadion naar voor geschoven, en moet volgens de raad van State dan ook grondiger worden onderzocht.

.In het plan van afbakening grootstedelijk gebied Brugge stond 100 hectare ingekleurd als industriezone. De raad van state wil echter dat de mogelijkheid om hier een voetbalstadion in te planten, beter wordt onderzocht. En zo lang mogen deze gronden geen andere bestemming krijgen.

Samen zitten

Volgens de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem, ook Vlaams parlementslid, moet de Vlaamse Regering niet wachten op een uitspraak ten gronde van de Raad van State. Minister Muyters, bevoegd voor Ruimtelijke Ordening en Sport, zegt dan weer de zaak op te volgen, en wil snel samen zitten met alle betrokken partners.

Ivan Sabbe van LDD interpelleerde minister Muyters vanmiddag ook. Hij vindt dat de Vlaamse Regering dit dossier te laks en te slordig heeft behandeld.

Muyters wil stadiondossier Brugge loskoppelen van dossier bedrijvenzones

Bekijk hier de reportage

(MD/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier