Musea nemen deel aan Autoloze Zondag

Redactie KW

Naar aanleiding van Autoloze Zondag zetten 12locaties van Musea Brugge hun deuren voor iedereen open op zondag 20 september.

Ook de zopas geopende tentoonstelling ‘De uitvinding van Brugge. De stad van Delacenserie’ over de ingrijpende architecturale facelift, die de stad in de 19de eeuw onderging is die dag gratis toegankelijk. Bovendien zijn de musea uitzonderlijk ook één uur langer open, namelijk van 9u.30 tot 18 uur.

Bovendien is er naast een fotozoektocht rond de Louis Delacenserie-tentoonstelling, ook een Guido Gezelle-luik. Deelnemingsformulieren voor de zoektocht zijn gratis verkrijgbaar aan de kassa van het Bruggemuseum-Gruuthuse (Dijver 17) en in de infotent van de Mobiliteitscel op de Markt.

In het Guido Gezellemuseum (Rolweg 64) zullen enkele dichters/woordkunstenaars gedichten van Brugges beroemdste poëet voorlezen in het Nederlands en aansluitend in vertaling. Marcus Cumberlege neemt het Engels op zich, Urbain Dewaele het Frans en Sofie Warnier het Russisch. Website: www.museabrugge.be. (SVV)

Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier