Musea Brugge zoekt muzikaal talent

Redactie KW

Musea Brugge lanceert Hitspot, een toekomst-ticket voor songwiters.

Van 20 maart tot 19 mei kan elk muzikaal songwriterstalent vanaf 16 jaar deelnemen aan Hitspot. De opdracht bestaat erin een nummer te schrijven over ‘afscheid’. In de 14de eeuw al inspireerde dit thema de auteur van het Egidiuslied, een parel uit de Middelnederlandse literatuur. Het is ook het bekendste lied uit het Gruuthusehandschrift, het pronkstuk van de expo ‘Liefde & Devotie’ die de deuren opent op 22 maart.

Juryprijs

Een deskundige vakjury zal de ingezonden nummers beoordelen. Die maakt eerst een preselectie van tien finalisten. De geselecteerde nummers worden op 3 juni bekendgemaakt. De publieke bekendmaking van de feitelijke winnaar van de Juryprijs gebeurt op 19 juni. De winnaar van deze Juryprijs wint een professionele productie door niemand minder dan Piet Goddaer, de man achter Ozark Henry.

Productie door Ozark Henry

De professionele productie van het winnende nummer omvat de preproductie, de opname, de mix en de mastering ervan. Piet Goddaer zal het volledige proces begeleiden. Hij zal zich daarvoor laten bijstaan door topsessiemuzikanten en -technici. Het nummer zal afgemixt worden door Tim Bran, een Brits muzikaal genie die eerder al mixte voor La Roux, London Grammar, Kylie Minogue, The Verve en vele anderen. Tot slot wordt het nummer naar radio gebracht op promosingle.

Knack Focus Publieksprijs

Knack Focus roept zijn lezers op te stemmen op hun favoriet. De lezer kan kiezen uit de preselectie van de tien Juryprijsfinalisten. Stemmen kan via www.knackfocus.be/hitspot van zodra deze finalisten bekend zijn tot 16 juni (om 23u59). De winnaar van de Publieksprijs zal eveneens op 19 juni bekend gemaakt worden. De winnaar van de Knack Focus Publieksprijs ontvangt cultuurtickets ter waarde van 1.250 euro. En als extraatje schenkt de Brugse muziekschool Metronoom de publiekswinnaar nog een cursus songwriting.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier