Mulder Natural Foods, Renson en Deforche winnen Trends Gazellen

Redactie KW

Renson uit Waregem, Mulder Natural Foods uit Roeselare en Deforche uit Izegem hebben de Trends Gazellen West-Vlaanderen gewonnen. Dat zijn de prijzen voor de snelst groeiende ondernemingen in de categorieën groot, middelgroot en klein bedrijf. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het economisch weekblad Trends.

Ventilatiespecialist Renson uit Waregem, mag zich een jaar lang de snelst groeiende grote West-Vlaamse onderneming noemen. Vorig jaar en ook het jaar daarvoor behaalde het bedrijf al dezelfde titel, maar toen in de categorie middelgroot bedrijf. Bij Renson werken bijna 200 mensen en dankzij de combinatie van ventilatie en zonnewering heeft het bedrijf zich in deze crisistijd toch flink staande kunnen houden.

Mulder Natural Foods uit Beveren bij Roeselare produceert ontbijtgranen en wint in de categorie middelgrote bedrijven. Mulder maakt deel uit van de Maselis groep en is een familiebedrijf met 125 personeelsleden. Ruim 90% van de omzet wordt gehaald uit export naar buurlanden en naar Korea, Japan en Israël. Hier ligt de focus op innovatie. Zo startte recent nog de productie van ontbijtgranen zonder suiker.

Bij de kleine ondernemingen is serrebouwer Deforche uit Izegem de nieuwe Trends Gazelle. Het familiebedrijf concentreert zich steeds meer op grotere en complexere serres en haalt daaruit zijn grote groei.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier