MUG-helikopter stort neer, inzittenden ongedeerd

Redactie KW

Ter hoogte van Nieuwmunster, tussen Brugge en Wenduine, is een helikopter van het Instituut voor Dringende Medische Hulpverlening gecrasht. Bij de crash is niemand gewond geraakt, bevestigt de Brugse brandweer, maar het toestel heeft zware schade opgelopen.

De helikopter opereert vanuit het AZ Sint-Jan in Brugge als MUG-toestel.

Aan boord van de Ecureuil bevonden zich drie personen: de piloot, een spoedarts en een verpleegkundige. Alleen de piloot liep enkele schrammen op.

Aanleiding voor de crash is volgens de politie van Blankenberge/Zuienkerke een noodlanding. Het toestel zou brandstof of olie verloren hebben, waarop de piloot overging tot een noodlanding in een weide. Het toestel werd veilig aan de grond gezet, maar ging toen aan het slippen op het besneeuwde grasveld en belandde in een sloot. Het toestel werd daarbij zwaar beschadigd, mogelijk onherstelbaar.

De MUG-heli, zoals hij doorgaans genoemd wordt, wordt ingezet in heel Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen voor het ter plaatse brengen van een spoedarts. De operationele kosten van het toestel worden vooral door de provincie West-Vlaanderen betaald en ook via de gemeentebelasting van de inwoners van West- en Zeeuws-Vlaanderen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier