Mu.ZEE Oostende stelt ruim 250 werken van Hugo Claus tentoon

Redactie KW

In Mu.ZEE start morgen een grote tentoonstelling onder het motto ‘Omdat ik geen beeld ben’ met meer dan 250 werken van de auteur-kunstschilder Hugo Claus.

De selectie van de overwegend verftekeningen op papier gebeurde door oud VRT-journalist en vriend van Claus Jef Lambrecht en museumdirecteur Phillip Van den Bossche. De vele werken zijn niet chronologisch, maar thematisch gerangschikt: politieke collages, geweld en verwijzingen naar de kunstgeschiedenis. Er komen ook kunstenaars aan bod die met Claus hebben samengewerkt : Roger Raveel, Serge Vandercam en Corneille, net als zijn connectie met Cobra begin jaren vijftig. Zo is er een absolute primeur: een groot schilderij van Cobrakunstenaar Asger Jorn gemaakt op behangpapier in 1956 in Claus atelier in Gent. De Oostendse Gidsenkring Lange Nelle werkte voor de gelegenheid een Hugo Clauswandeling uit doorheen de stad, waar de kunstenaar 2 jaar in het begin van zijn carrière heeft gewoond.

(ML)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur. Een interview met de weduwe van Hugo Claus in Krant van West-Vlaanderen

>> De tentoonstelling loopt tot 5 januari 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier