Mountainbikester Mieke Deroo in goeie doen

Redactie KW

Mountainbikester Mieke Deroo werd vorige week derde in de Duitse Vulcanbike, een wedstrijd die gewonnen werd door de Olympische kampioene. De Ruddervoordse won al heel wat gerenommeerde wedstrijden en staat aan de top van het vrouwenmountainbike. In het kader van ‘Straffe Madammen’ zocht De Weekbode Torhout haar op voor een babbel.

Mieke Deroo (36) woont samen met haar man Wouter Declercq in de Torhoutsestraat 241A, net naast haar ouders. Elf jaar geleden gaf mountainbiker Wouter de fietsmicrobe over aan Mieke. „Wouter doet al aan wielrennen sinds zijn dertiende”, begint Mieke Deroo haar verhaal. „Door altijd mee te gaan met hem en eigenlijk ook op zoek te zijn naar een hobby, belandde ik zelf op de fiets. Ik was helemaal niet sportief. Ik was zelfs een verstokte roker. Wouter beloofde me een mountainbike als ik zou stoppen met roken.”

Mieke stopte met roken en in 1997 begon ze te mountainbiken. „In het begin was het allemaal heel recreatief. Maar toen ik eens aan een wedstrijd deelnam, bleek dat mijn niveau goed meeviel. Ik ben dan steeds meer gaan trainen en ben dan lid geworden van het TREK-team, de ploeg van Wouter. Daar waren ook veel vrouwen, wat voor een extra stimulans zorgde.”

De grafisch ontwerpster heeft nog één groot doel : nog eens het BK Marathon winnen. „Ik wil zeker nog een hele tijd fietsen. Zolang het lukt, ga ik door. Ik twijfel ook wat of ik me niet zou toeleggen op de cross-country, want een paar weken geleden werd ik vierde in de Flanders Cup. Ik heb ook altijd graag eens willen meedoen aan de cyclocross in Ruddervoorde, maar die sport ligt me veel minder. Ik kan niet goed genoeg lopen en ben niet breed genoeg geschouderd om die fiets te kunnen dragen tijdens het lopen. Ik denk dat ik gewoon blijf mountainbiken.”

(Tim Vansteelandt)

Uitgebreid artikel in De Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Torhout) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier