Motorrijder zwaargewond na ongeval in Kortrijksesteenweg

Redactie KW

Zondagavond even voor 18.45 uur gebeurde in de Kortrijksesteenweg in Harelbeke ter hoogte van drankgelegenheid de Lindeblomme een zwaar verkeersongeval waarbij een motorbestuurder zwaar gewond raakte.

Toen een personenwagen met Franse nummerplaat vanuit de Groeningestraat de Kortrijksesteenweg plotseling opdraaide diende een motor komende vanuit de richting Harelbeke hard te remmen waardoor deze aan het slingeren ging.

De motorbestuurder werd daarbij van zijn motor geslingerd. Daarna het gevaarte verder doorschoof tegen en bushokje om uiteindelijk tientallen meters verder tot stilstand te komen.

Door de harde klap die daarbij gepaard ging sleuvelde het raam die in het bushokje stak. De motorbestuurder werd na verzorging ter plaatse door het toegesnelde MUG – team met diverse verwondingen en breuken overgebracht naar het ziekenhuis in Kortrijk.

Door het ongeval was de Kortrijksesteenweg geruime tijd versperd en was er enkel moeizaam verkeer mogelijk ter hoogte van het plaatselijke Lukoil tankstation. (NSK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 10 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier