Mostschool blijft bestaan

Redactie KW

In 2002 werd de Mostschool met sluiten bedreigd. Van OVAM kreeg men namelijk te horen dat de grond onder de school vervuild was en dat voor de reiniging het schoolgebouw moest verdwijnen. Uiteindelijk werd toch een oplossing gevonden en werd een nieuw gebouw achter de oude school geplaatst.

De problemen begonnen in 2002,” vertelt directeur Lode Verstraete. „Bij een overdracht van gebouwen werd door OVAM een bodemonderzoek uitgevoerd. De resultaten waren schrikwekkend. De grond bleek tot zes meter diep vervuild te zijn en moest gereinigd worden. We wisten dat dit een aardige stuiver zou kosten, maar dat ook het schoolgebouw niet kon blijven staan, hadden we niet meegerekend. We stonden dus voor de keuze : ofwel de Mostschool sluiten, ofwel uitkijken naar een ander gebouw.”

Hulp van VTI’s

„Na veel vergaderen en overleggen werden we het unaniem eens : de Mostschool zou blijven bestaan ! Er werd een gebouwtje gevonden dat ideaal bleek om de veertig kleuters te herbergen. Op een doornatte dag in de krokusvakantie van 2005 werd het in vijftien modules overgebracht naar Oostnieuwkerke. En daar kon nu dus het nieuwe schooljaar worden ingezet.”(DP)

Een ruimer artikel verscheen in de Krant van West-Vlaandere (editie Weekbode Roeselare) van 5 september 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier