Mosselen met label “Belgian Quality” geïntroduceerd op Nederlandse markt

Redactie KW

Op de Nederlandse markt introduceert het schaal- en schelpdierenbedrijf Roem van Yerseke, bekend van het merk Zeeland’s Roem, mosselen met het label “Belgian Quality”. “Dit is een uniek concept waarbij de mosselliefhebber in één oogopslag ziet dat hij kwaliteit koopt: een grote Zeeuwse mossel met een maximaal visgewicht”, meldt Roem van Yerseke in een persbericht. De mosselen zijn sinds anderhalve week ook in een aantal Belgische winkels te koop.

“De veelzeggende benaming is gekozen omdat Belgische producten voor Nederlandse consumenten een culinair imago hebben: Belgische pralines en bieren staan voor kwaliteit. De benaming ‘Belgian Quality’ maakt duidelijk dat het hier gaat om een Zeeuwse mossel met een mooie grote schelp en een maximaal visgewicht”, aldus marketingmanager Giovanni Verhaert. “We mikken met deze mosselen dan ook op consumenten die bereid zijn om een hogere prijs te betalen.”

“De naam ‘Belgian Quality’ kan vrij gebruikt worden”, aldus Verhaert. “Het is een algemene benaming.”

Het Nederlandse schelpdierenbedrijf Roem van Yerseke is het grootste in Europa, en een van de grote spelers op de Belgische markt. “Tot 70 procent van onze mosselen wordt verdeeld op de Belgische markt.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier