Morgen start solden, ook vandaag al interessante koopjes

Redactie KW

Morgen starten de solden maar toch kon je ook vandaag al koopjes doen. Heel wat winkels maakten gebruik van de nieuwe regeling die ook koppelverkoop toestaat. En links en rechts kreeg je ook al korting. Toch houdt volgens Unizo het merendeel van de zelfstandige modewinkels zich aan de sperperiode.

In Brugge is het in tegenstelling tot vorige week, toen de Steenstraat zelfs werd afgesloten voor het verkeer, relatief kalm. De solden beginnen dan ook pas morgen, al hadden sommige handelaars er meer van verwacht.

Meer controles

De vereniging van Zelfstandige ondernemers Unizo vindt de sperperiode een goeie zaak omdat het verbod om prijsverminderingen aan te kondigen, voorkomt dat de grote ketens met alles gaan lopen. Kleine zelfstandigen hebben de solden nodig om nieuwe collecties aan te kopen, klinkt het. Unizo pleit wel voor meer controles. “We hebben navraag gedaan door een onafhankelijk bureau en er zijn 90 procent van de zelfstandige modewinkeliers die zich houden aan de sperperiode”, zegt Fredrik Serruys van Unizo Regio Noord-West-Vlaanderen

Fransen in Kortrijk

Ook deze kledingzaak in K in Kortrijk houdt zich aan de wet. Geen koppelverkoop hier en ook geen fluisterkoopjes, hoewel dat volgens Unizo is toegestaan. Veel mensen die morgen weer aan het werk moeten, kwamen toch vandaag al even kijken. De handelaars zijn helemaal klaar voor de grote drukte morgen. In K in Kortrijk verwachten ze ook veel Fransen omdat de koopjes daar pas volgende week woensdag beginnen.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTv vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier