Morgen start proces tegen doder Bart Bonroy

Redactie KW

Morgen start in Brugge het assisenproces tegen de Oostendenaar van 20 die twee jaar geleden Bart Bonroy neerstak in Oostende. Na een avondje uit kwamen Bart en z?n vriend de jongeman tegen op het Marie-Joslein. Hij vroeg de vrienden om een sigaret, maar kreeg er geen. Het kwam tot een discussie, en de Oostendenaar stak de jongens uit Bredene met een mes.

Bart overleed in het ziekenhuis, z’n vriend overleefde. Hun aanvaller staat vanaf morgen terecht voor doodslag en poging tot doodslag.

3 februari 2007 : vijf vrienden vieren de 18de verjaardag van één van hen. Iets na drie uur ‘s nachts vertrekken ze naar huis. Bart Bonroy en de jarige willen een taxi nemen op het Marie-Joséplein. Daar komen ze een kennis van de jarige jongen tegen, die om een sigaret vraagt. Maar de jongens hebben er geen bij.

Het komt tot een discussie, en de Oostendenaar trekt een mes. Hij steekt beide jongens. Bart overleeft het niet. De zaak zorgde voor heel wat ophef, en bracht 1000 den mensen op de been in een stil protest tegen zinloos geweld. Een gedenksteen op het Marie-Joséplein herinnert voor altijd aan Bart Bonroy.

Morgen start het assisenproces tegen de jongeman die Bart en z’n vriend neerstak. Hij hoopt op een sereen proces.

“Spijt, spijt en nog eens spijt : dat is het enige wat in die jongen z’n hoofd speelt,” zegt zijn advocaat Antoon Coucke. “Maar hij kan de klok niet terugdraaien… Het is gebeurd in de uitgaansbuurt, na middernacht. En als de drank in de man is, gebeuren wel eens spijtige zaken, dat is ook hier het geval.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier