Moorslede richt gemeentelijke dienst voor toerisme op

Redactie KW

De nieuwe coalitie van Visie en PRO kiest voor de oprichting van een gemeentelijke dienst voor toerisme.

De gemeenteraad keurde de oprichting en erkenning goed. “Voor het toeristisch onthaal is een gemeentelijke dienst voor toerisme noodzakelijk”, aldus schepen Daisy Decoene (Visie).

Het toeristisch onthaal gebeurde vroeger in het gemeentelijk domein ‘t Torreke door de vzw VVV Dadizele. “Dergelijk kantoor was vroeger afhankelijk van Toerisme Vlaanderen dat nu afziet van kleine kantoren en zich meer richt op het internationaal onthaal”, aldus de schepen. “In onze provincie zijn er buiten Dadizele maar twee andere VVV-kantoren meer.”

De oprichting en erkenning van een gemeentelijke dienst voor toerisme lokte heel wat opmerkingen uit bij de oppositiepartij Groep a. Nieuw wordt ook een gemeentelijke adviesraad voor toerisme. Schepen Daisy Decoene merkte op dat volgens Westtoer een dergelijke adviesraad in onze provincie blijkbaar uniek is. Ze hoopt dat voorzitter Achiel Vlaeminck (85) van VVV Dadizele als deskundige in de adviesraad zal willen zetelen. (EDB)

Het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 8 februari 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier