Moorslede gaat in komende vijf jaren nog 13 miljoen euro investeren

Redactie KW

De nieuwe meerderheid van Visie en PRO stelde onder het motto ‘Het antwoord op de uitdagingen’ de beleidsnota voor de komende zes jaar voor.

Er wordt geen personeel ontslagen en de belastingen verhogen niet. Moorslede investeert van 2014 tot 2019 een kleine 13 miljoen euro. Een belangrijk deel daarvan gaat naar de dorpskernvernieuwing in Moorslede en Slypskapelle, de renovatie van het zwembad, de bouw van een nieuw containerpark en de uitbreiding van de gemeentelijke basisschool.

Na de winter zou het schepencollege graag starten met de dorpskernvernieuwing op en rond de Martplaats in Moorslede. De dorpskernvernieuwing in Slypskapelle is een ander groot project. Voorziene uitvoering in 2015-2016. Het gaat om de Strobomestraat, Pastorijstraat en het Dorpsplein.

De komende jaren worden er ook wegen- en rioleringswerken voorzien in de Roeselaarse-, Elzerij-, Breul- en Tuimelarestraat in Moorslede en de Azalealaan en Menenstraat in Dadizele. Hiervoor is er nog geen timing bekend. Subsidiedossiers worden opgestart voor de heraanleg van fietspaden, onder meer in de Dadizeelsestraat.

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier