Moorddossier Oostende : “Slachtoffer lag halfnaakt in de kamer, Bernard Wesphael had schaafwonde aan pols”

© BELGA
Redactie KW

Dat stelde de politie vast vlak voor zijn arrestatie, zo blijkt uit het cassatiearrest in de zaak.

Het cassatieberoep dat Waals parlementslid Wesphael had ingesteld tegen de beslissing van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) om hem in de cel te houden, werd maandag verworpen. Wesphael zit in de cel op verdenking van moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton, maar volgens zijn advocaten moest de man vrijgelaten worden omdat zijn parlementaire onschendbaarheid niet gerespecteerd werd. Wesphael en zijn vrouw verbleven op 31 oktober in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging naar eigen zeggen slapen en trof zijn vrouw later dood aan in de badkamer, waar ze volgens hem zelfmoord had gepleegd. Het Brugse parket meent echter dat de politicus zijn vrouw heeft omgebracht en liet hem aanhouden.

Voor het eerst details

Het cassatiearrest, dat door de FOD Justitie publiek werd gemaakt, geeft voor het eerst details van de aanwijzingen in de richting van Wesphael. Het arrest vermeldt onder meer dat ‘op 31 oktober 2013 om 22.55 uur, de eiser aan de receptionist van het hotel waar hij samen met het slachtoffer verbleef, meldde dat het slachtoffer vermoedelijk zelfmoord had gepleegd’ en dat ‘de receptionist de politie belde en de eerste verbalisanten een tiental minuten later in de hotelkamer aanwezig waren’. Verdere elementen houden in dat “die verbalisanten in de badkamer van die hotelkamer het recent overleden slachtoffer aantroffen, het lichaam halfnaakt en met de schaamstreek volledig bloot, met schuin rechts van haar hoofd een plastieken zak; zij de eiser, in wanordelijke kledij, in de slaapkamer onwennig zagen heen en weer bewegen en vaststelden dat hij een recente open schaafwonde vertoonde aan de linker pols.’

Wesphael moet binnen twee weken opnieuw voor de Brugse raadkamer verschijnen, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier