Moordcomplot tegen kunsthandelaar Guy Pieters

Redactie KW

Het Brugse parket en de politie beschikken over ernstige aanwijzingen dat een Oost-Europese bende een moordcomplot zou smeden tegen de bekende Knokse kunsthandelaar Guy Pieters of zijn broer Luc, die ook kunsthandelaar is.

Het is niet duidelijk wie aan de basis ligt van de bedreigingen of wat de motieven zijn. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vrijdag. “We beschikken over informatie dat er ernstige bedreigingen bestaan tegenover de familie”, zegt de procureur van Brugge, Jean-Marie Berkvens. “We nemen die bedreigingen au sérieux. Meer kan ik daar niet over kwijt.”

Oost-Europese huurmoordenaar

Volgens informele bronnen zou de politie enkele weken geleden informatie gekregen hebben dat er een Oost-Europese huurmoordenaar afgestuurd zou zijn op een van de broers, maar het is niet duidelijk wie. Guy Pieters zelf zegt van niets te weten en heeft het over “geruchten”. Guy Pieters is zowat de bekendste kunsthandelaar van België. Hij opende onlangs nog een kunstgalerij in Parijs, vlakbij de Champs-Elysées.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 16 april 2010 en vanavond op Focus vanaf 18u00, ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier