Moord op 16-jarige Carola Titze in De Haan na 15 jaar nog in onderzoek

Redactie KW

Het onderzoek naar de moord op de Duitse tiener Carola Titze in De Haan in juli 1996 is nog altijd in onderzoek bij het parket in Brugge. “Dat dossier is nog niet afgesloten”, zegt eerste substituut Baervoets. “Het dossier bevindt zich voor bijkomende onderzoeksdaden bij de onderzoeksrechter. Telkens als er zich nieuwe elementen aanbieden, wordt daarop ingespeeld.”

De zestienjarige Carola Titze uit Vechta was begin juli 2006 met haar ouders op vakantie in Sunparks in De Haan. Op 5 juli 1996 vertrok ze rond 10 uur voor een wandeling naar het strand. Ze keerde niet terug. Toen bleek dat het vermoeden dat ze naar Rock Torhout zou zijn getrokken met vrienden, niet klopte en ze na enkele dagen ook niet in Duitsland opdook, werd een zoekactie opgezet. Het zwaar verminkte lichaam van de tiener werd op 11 juli teruggevonden in de duinbossen tussen Wenduine en De Haan.

Robotfoto was tevergeefs

De tiener droeg toen ze werd gevonden nog de kleren die ze aanhad bij haar verdwijning. Vermoedelijk werd ze gewurgd. Tijdens het onderzoek bleek dat Carola Titze het laatst gezien werd in het bijzijn van een vermoedelijk Oost-Duitse jongeman in een discotheek in het vakantiepark. Hij zou daar over zijn strafrechtelijk verleden hebben gepocht.

Van de jongeman werd destijds in België en Duitsland een robotfoto verspreid, maar dat leverde geen noemenswaardige tips op. In 2001 reisde een delegatie van het Brugse gerecht naar Duitsland voor bijkomend onderzoek.

Begin 2010 werd het dossier Titze opnieuw onder de loep genomen naar aanleiding van de bekentenissen van Ronald Janssen in andere moorddossiers, maar dat leverde niet onmiddellijk iets op.

(BELGA/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier