Moord Moorsele: Vriend legt gedeeltelijke bekentenis af

Redactie KW

(UPDATE 4) Geert V. heeft de moord op zijn vriendin Caroline Vyncke (42) uit Moorsele gedeeltelijk bekend. De reden zou een uit de hand gelopen ruzie tussen het tweetal zijn geweest. De man is formeel aangehouden op verdenking van moord.

De reconstructie vanmiddag in Moorsele moest duidelijkheid brengen over wat er precies is gebeurd op 8 februari, de dag dat Caroline Vyncke (42) spoorloos was verdwenen.

Volgens de onderzoekers heeft de man de vrouw thuis omgebracht toen een ruzie uit de hand liep. Details over moord gaf het parket na de reconstructie niet vrij.

Rolstoel

De man zou het levenloze lichaam van de vrouw in zijn rolstoel hebben geplaatst en is er mee via een steegje in de Rozenstraat en de Overheulestraat naar het nabijgelegen natuurreservaat Groen Lint gestapt. Hij is tot op het brugje over de vijver gereden. Wat er daarna gebeurde, is evenmin meegedeeld.

Maar het kan haast niet anders dan dat de man het stoffelijk overschot van zijn vriendin daar ter plaatse heeft verzaagd om het vervolgens in te pakken en in het water van de Heulebeek te gooien.

De man heeft zich van de week vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische instelling. Volgens het parket gebeurde omdat de man huisvestingsproblemen had: hij wist niet waarheen hij nog kon.

Aangehouden

Donderdag is hij dan opgepakt voor verhoor. Vrijdagmorgen ging de ondervraging door in het bijzijn van zijn raadsman. Volgens het parket heeft de man gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. Zo zou hij nog niet bekend hebben dat hij het lichaam van zijn vriendin heeft verzaagd.

Het stoffelijk overschot van de vrouw is intussen vrijgegeven, zodat de familie het kan begraven.

(JG/JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie, Roeselare, Izegem en in het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier