Monks uit Wielsbeke weeft matrastijk voor Olympisch Dorp in Londen

Redactie KW

Het West-Vlaamse bedrijf Monks International heeft een contract binnengehaald om alle bedden van het Olympisch dorp in Londen uit te rusten met matrastijk. Matrastijk is het geweven textiel rond een matras. Het West-Vlaamse textielbedrijf mag zo meer dan 56.000 meter stof leveren om de 16.000 bedden in het Olympisch dorp uit te rusten.

Op de Olympische Spelen in Londen. die in juli starten, zullen ongeveer 17.000 atleten, coaches en 6000 paralympische sporters gebruik maken van de appartementen van het Olympisch dorp. Om de appartementen bewoonbaar te maken worden meer dan 16.000 bedden geïnstalleerd. In dit kader heeft het West-Vlaamse Monks International een contract binnengehaald om alle matrassen in het Olympisch dorp uit te rusten met Belgische matrastijk.

Exclusiviteit

Door de strenge criteria van het Olympische Comité moet de aangeboden matrastijk aan heel wat strenge kwaliteitscriteria voldoen. Het weefsel is behandeld met vlamvertragende producten en met produten tegen bedwantsen. Monks International heeft daarnaast ook een exclusief contract afgesloten met het BOIC om matrastijk met het BOIC-logo voor de Belgische markt te produceren.

(A.D.)

Meer op WTV vanavond vanaf 18u00

Monks uit Wielsbeke weeft matrastijk voor Olympisch Dorp in Londen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier