Momenteel 70.000 euro voor Handzaams gemeentehuis

Redactie KW

Vrijdagnamiddag werd in de Gildezaal de eerste zitdag van de openbare verkoop van het voormalig gemeentehuis van Handzame gehouden. De hoogst biedende, Herbert Weyne van de gelijknamige meubelzaak in Zarren, heeft 70.000 euro veil.

Het oud gemeentehuis van Handzame, gelegen op de hoek van het Handzameplein met de Kortemarkstraat, staat al vele jaren leeg. Onlangs besliste het gemeentebestuur om het openbaar te laten verkopen, met die voorwaarde dat het buitenaanzicht intact moet blijven.

Daarom besloot men ook om de instelprijs niet te hoog te maken, zodat kopers niet al daardoor zouden zijn afgeschrikt. Vrijdagnamiddag daagden alvast aardig wat belangstellenden op, maar het bieden ging tussen een drietal potentiële kopers.

Toekomstplannen?

Een aannemer uit Zarren bleef een hele tijd in de race, maar het was Herbert Weyne van de meubelzaak in Zarren die uiteindelijk het hoogste bod deed: 70.000 euro.

Nu is er wel nog een periode ‘recht tot hoger bod’, en dit tot 2 november. Komt er in die twee weken geen hoger bod meer, dan is de huidige hoogste bieder ook de uiteindelijke nieuwe eigenaar.

Wat hij met het gebouw zou doen, zegt Herbert Weyne nog niet te weten.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier