Mogelijk klacht tegen directiecomité Toerisme Middelkerke

Tom Dedecker: "Dit is een overtreding op de wet op overheidsopdrachten." (Foto PBM)
Redactie KW

Volgens gemeenteraadslid Tom Dedecker zit het directiecomité Toerisme Middelkerke met een probleem dat een gerechtelijk staartje zou kunnen krijgen. Alles draait rond de procedure die niet correct is verlopen bij de toewijzing van de organisatie van het kerstgebeuren op het Epernayplein.

“Er waren twee kandidaten die ingingen op de aanbesteding en zich kandidaat stelden om het kerstgebeuren op het Epernayplein uit te baten, maar er was minstens nog een derde persoon die zich geen kandidaat stelde”, stelt Dedecker. “De reden was dat de uitbatingsperiode te kort was. Nu blijkt echter dat, toen de omslagen al waren geopend, het directiecomité is ingegaan op de vraag van de kandidaten om de periode met vijf dagen te verlengen. Dit kan en mag niet en is een flagrante overtreding van de wet op de overheidsopdrachten.”

“Had die derde persoon geweten dat de periode langer was, had hij zich ook kandidaat gesteld. Hij overweegt om een strafklacht met burgerlijke partijstelling in te dienen. Ik heb alvast alle documenten opgevraagd bij de gemeente.” Het is nu afwachten of er daadwerkelijk een klacht zal worden ingediend.

(PBM)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 18 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier