Moenaert boos op Van Volcem na open brief

Redactie KW

Burgemeester Moenaert van Brugge is boos op z’n OpenVLD-schepen Mercedes Van Volcem. Ze respecteert een beslissing van het voltallige schepencollege niet, aldus Moenaert. Namelijk: dat er in het stadiondossier van Club Brugge niet meer wordt gecommuniceerd tot de Vlaamse Regering beslist. Toch verstuurt Van Volcem vandaag een open brief in eigen naam, naar alle Bruggelingen, over het stadion. De derde Brugse coalitiepartner SP.a zegt versteld te staan over de nieuwe manier van politiek bedrijven.

Stop het politiek gekibbel, vraagt Mercedes Van Volcem, OpenVLD-schepen in Brugge. Ze doet dat in een open brief aan alle Bruggelingen. Burgemeester Moenaert kan er niet om lachen. “Ik heb weken geleden gevraagd om ons van elk commentaar te onthouden. Maar de schepen houdt zich daar niet aan, en ik betreur dat. Er is trouwens een collegebeslissing, een beslissing van het CBS van Brugge, waarin beslist is dat de burgemeester onderhandelt in dit dossier, en communiceert. Het Is telkens olie op het vuur, en ik vind dat dit niet kan”, zegt burgemeester Patrick Moenaert.

In het stadiondossier zit het van in het begin fout tussen de CD&V en OpenVLD, die twee compleet verschillende visies hebben. Dat Moenaert een probleem heeft met z’n OpenVLD-schepen, ontkent hij. De Vlaamse regering brengt het stadion-dossier voor Club Brugge half oktober opnieuw op de agenda.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier