Moegetergde alleenstaande moeder is bang van haar onhandelbare zoon

Redactie KW

Een alleenstaande vrouw slaakt een noodkreet in Krant van West-Vlaanderen: ze is bang van haar 16-jarige zoon, die agressief en onhandelbaar is en waarover geen enkele instantie zich kan ontfermen. ,,Ik begin stilaan te begrijpen hoe gezinsdrama’s kunnen gebeuren”, vertelt ze in de krant.

,,Dag in dag uit werk ik om de boetes en schulden van mijn zoon te kunnen betalen”, vertelt de moeder. Ze is met haar zoon al bij dokters, psychiaters, CAW’s en bij de bijzondere jeugdzorg geweest, maar blijkbaar kan geen enkele dienst de moeder helpen.

Politie

Ook de politie, die geregeld moet tussenkomen, kan de minderjarige alleen aanmanen om het wat rustiger te doen. De jeugdrechter heeft de jongen, samen met enkele minderjarige kompanen, eerder al omwille van criminele feiten, werkstraffen gegeven. Maar ook die straffen brachten geen soelaas.

“Ze hebben altijd wel een reden waarom ze niet kunnen helpen. ‘Mevrouw’, zeggen ze dan, ‘er zijn nog ergere gevallen dan uw zoon…”

De alleenstaande moeder is moe getergd en is bang. Van haar zoon. En is bang dat er in bepaalde omstandigheden ergere dingen zouden kunnen gebeuren, vertelt ze in een openhartige getuigenis.

(IB/foto SB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier