Moeder van uitbater ‘t Krantenhuisje oog in oog met inbrekers

Redactie KW

Er is afgelopen nacht ingebroken in ‘t Krantenhuisje in de Bergstraat in Aalbeke. Om 4.15 uur sloegen de inbrekers de ruit van de winkel in en in enkele minuten roofden ze de winkel leeg. Ze graaiden de kassa, sigaretten en nog waardevolle dingen mee.

De moeder van zaakvoerder Carine Vercleyen woont achteraan de winkel en werd wakker door het geluid van kapotgeslagen glas. Ze kwam in de winkel en riep naar de dieven: “Wat doen jullie hier ?” Daarop namen de dieven de benen.

Kort daarvoor waren Jean-Luc Verhaeghe en zijn vrouw Carine nog in de winkel geweest om kranten en tijdschriften in te laden, voor hun dagelijkse krantenronde. De dieven hebben gewacht tot ze vertrokken waren om toe te slaan.

Ook de vader van Jean-Luc die aan de overkant woont, werd gewekt door het lawaai en wou maar al te graag de dieven aanhouden. Maar de man is tegen de tachtig jaar en zijn vrouw kon hem bedwingen.

Ronde vroeger gestopt

De moeder van Carine belde onmiddellijk de politie en haar kinderen. Waarschijnlijk gaat het over dezelfde dievenbende die de laatste tijd de streek onveilig maakt. De winkel is verzegeld tot een deskundige ter plaatse is gekomen. De verzekering kwam al langs.

“Normaal neemt Carine ‘s avonds altijd het geld van de kassa mee, maar gisterenavond heb ik toevallig de winkel gesloten”, zegt Jean-Luc Verhaeghe van ‘t Krantenwinkeltje. “Ik heb zoals ik dikwijls doe het geld in de lade laten zitten…. de kassa hebben ze meegenomen. Ze gingen professioneel te werk, alles wat waardevol is namen ze in enkele tellen mee.”

“Onze ronde hebben we vroegtijdig gestopt en ook de winkel blijft vandaag gesloten. We proberen het niet aan ons hart te laten komen, maar het is wel een ferme streep door onze rekening.”

(MDM-foto archief)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier