Moeder van pestend meisje roept bedreigingen halt toe in open brief

Redactie KW

De moeder van K.H., het meisje uit Izegem dat een week geleden een andere leerlinge pestte, reageerde maandag via een brief op de feiten. “Wij begrijpen dat men pesten bespreekbaar wil maken maar we betreuren de haatcampagnes en doodsbedreigingen waarin deze zaak resulteert”, klinkt het.

Jessy Muylle wilde aanvankelijk niet reageren op de feiten die zich vorige dinsdag afspeelden aan het station van Roeselare. Maar gezien de niet aflatende stroom aan persberichten en reacties via de sociale media ziet ze zichzelf alsnog genoodzaakt om dat wel te doen. “Ik wil benadrukken dat ik schrok bij het zien van de beelden”, opent Jessy Muylle haar brief. “Ik heb mijn dochter steeds opgevoed met waarden en normen.”

Gepest

Volgens de vrouw werd haar dochter vroeger zelf gepest en had ze beter moeten weten. “Haar gedrag valt op geen enkele manier goed te praten en dat heb ik haar ook duidelijk gemaakt. Mijn dochter beseft dat ze ernstig in de fout is gegaan en dat spijt haar. Ze beseft dat haar gedrag ontoelaatbaar was en zal haar verantwoordelijkheid niet ontlopen.” Ze maakt ook haar excuses over aan K. (het slachtoffer, nvdr) en haar moeder.

Jessy Muylle vertelt ook dat haar dochter niet wist dat de pesterijen gefilmd werden.

Bedreigingen

De heisa mag nu stoppen, vindt ze. “Mijn dochter kwam nog nooit in contact met de politie en ook op school hebben wij ons steeds constructief opgesteld.” Het kan niet de bedoeling zijn dat “een eenmalig conflict tussen minderjarigen dermate gemediatiseerd wordt”, zo gaat de vrouw verder, dat zowel haar dochter als zijzelf en haar partner “publiekelijk aan de schandpaal worden genageld”. “Wij betreuren ten zeerste dat onze adres- en telefoongegevens openbaar werden gemaakt. Wij worden onophoudelijk belaagd en bedreigd. Door de haatcampagnes en doodsbedreigingen vrezen wij voor onze veiligheid. Daarom roepen wij iederen op om de betrokken instanties hun werk te laten doen en ons niet langer te bedreigen of lastig te vallen. Enkel zo wordt de afhandeling van deze zaak op een serene manier mogelijk.”

Parket

Vorige week doken op YouTube en Facebook beelden op waarop te zien was hoe K.H. een tiener uit haar school pestte. Het slachtoffer werd gestampt, aan de haren getrokken en geslagen. Het filmpje werd ruim 100.000 keer bekeken. Het parket van Kortrijk onderzoekt de zaak. De directie van de school besliste twee pesters van school te sturen. Mogelijk moeten de jongeren zich later nog verantwoorden bij de jeugdrechter.

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem, Roeselare en Tielt. En vanavond ook op WTV

Moeder van pestend meisje roept bedreigingen halt toe in open brief

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier