Moeder van kindje dat stierf aan vergiftiging in Eernegem is aangehouden

Redactie KW

In mei van dit jaar raakte de 9-jarige Aron D vergiftigd. Het jongetje overleed enkele weken daarna, op 3 juni, aan de gevolgen daarvan. Nu is de moeder, Petra V., onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Aron was kerngezond toen hij op 15 mei tegen zijn moeder zei dat hij buiten zou spelen, op het erf van de landbouwer bij wie zijn mama een huisje huurt. “Een kwartier later stond Aron terug binnen”, zei ze achteraf. “Ik zag onmiddellijk dat hij iets had gepakt. Aron had moeite met ademen en kon nog amper praten.” Achteraf bleek dat de jongen Malathion had ingenomen, een wereldwijd gebruikt insecticide dat in de jaren 50 op de markt kwam. Sinds december 2007 is het verboden als gewasbeschermingsmiddel in de Europese Unie.

Verklaringen

De moeder bekent nu persoonlijk betrokken te zijn geweest bij de inname van het gif. Zij situeert de feiten binnen moeilijkheden in het gezin in het algemeen en relationele problemen in het bijzonder. De verklaringen van de moeder moeten worden getoetst aan diverse getuigenissen, aan politionele vaststellingen en aan wetenschappelijke bevindingen.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen. En vanavond op FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier