Moeder uit Tielt zet filmpje over gepeste dochter op Facebook

Redactie KW

Een moeder uit Tielt heeft donderdag een filmpje op Facebook geplaatst, waarop te zien is hoe haar 13-jarige dochter wreed wordt gepest en geslagen door medeleerlingen.

De feiten vonden dinsdag plaats. Terwijl ze op de bus wacht, wordt het meisje aangevallen door pesters, die alles filmen. Ze wordt aan de haren getrokken, gestampt en krijgt klappen in het gezicht. De beelden werden op YouTube geplaatst, maar snel verwijderd.

De moeder van het kind heeft de beelden nu zelf op Facebook geplaatst. Volgens de moeder gebeurde dat in overleg met haar dochter. De mama en het gepeste meisje willen zo de pesters en pesten een halt toeroepen.

Steun

Bij het filmpje stelt de moeder: “Wij als ouders waren hiervan in shock !…!! Kijk zelf en oordeel. Mijn dochter wil zelf dat dit filmpje openbaar gezet wordt. Hiermee wil zij een actie tegen de pesters (en pesten in het algemeen) starten. Klik ‘vind ik leuk’ als je haar een hart onder de riem wil steken en deel het filmpje als je haar actie wil steunen. Bedankt aan iedereen die dit wil doen. K. bedankt iedereen voor de massale steun. Met dit filmpje was het de bedoeling om een actie tegen pesten te voeren en niet om nog meer pesterijen te veroorzaken !”

De daders riskeren van school te worden gestuurd. De politie is intussen een onderzoek gestart.

(Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond ook in het nieuws van WTV & Focus vanaf 18u00

Moeder uit Tielt zet filmpje over gepeste dochter op Facebook

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier