Moeder uit Bredene blijft in de cel

Redactie KW

De 34-jarige vrouw uit Bredene, die haar twee kinderen en zichzelf vrijdagnacht probeerde om te brengen met pillen, blijft in de cel. De raadkamer in Brugge heeft haar aanhouding bevestigd en met een maand verlengd.

“De gevangenis niet de geschikte plaats voor mijn cliënte omdat ze psychiatrische hulp nodig heeft”, zegt de advocate van de moeder. “Ik zoek daarom een plaatsje in een psychiatrische kliniek. Van zodra die plaats gevonden is zal ik de onderzoeksrechter vragen om haar te lossen, zodat ze de nodige hulp kan krijgen.”

Enkele uren voor de feiten verbrak de vriend van de vrouw hun relatie. Dat kon zij niet verwerken en daarom nam ze alcohol en slaapmiddelen in. Ook haar zoon van 13 en dochter van 3 gaf ze slaappillen die in water waren opgelost. “Ze was wanhopig en bang dat er niemand voor haar kinderen zou zorgen na haar dood. Maar ze kwam tijdig tot inkeer en waarschuwde zelf de hulpdiensten. Ze heeft enorm veel spijt en begrijpt niet dat ze zoiets heeft kunnen doen. De kinderen zijn echter nooit in levensgevaar geweest. Ze waren enkel versuft en de dosis medicijnen was niet dodelijk. Dat hebben de artsen bevestigd. Er was ook geen sprake van een doordacht plan en daarom is de kwalificatie moordpoging veel te zwaar”, besluite de advocate.

De moeder heeft een blanco strafblad en is cipier in de Brugse gevangenis. Daarom zit ze in de cel in Gent.

(AFr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier